Ungaria redeschide de miercuri magazinele și sectoarele de servicii, în urma vaccinării unui sfert din populație cu cel puțin o doză de ser anti-Covid. Guvernul vrea să evite al doilea an de depreciere economică severă.

ungaria-redeschide-de-miercuri-magazinele-si-sectoarele-de-servicii,-in-urma-vaccinarii-unui-sfert-din-populatie-cu-cel-putin-o-doza-de-ser-anti-covid-guvernul-vrea-sa-evite-al-doilea-an-de-depreciere-economica-severa.

Anunțul a fost făcut de premierul Viktor Orban, într-o postare pe Facebook. ”Timp de un an ne-am trăit viața printre restricții și pierderi personale. De mâine magazinele se pot redeschide și serviciile pot reporni. Vor exista în continuare reguli în contextul pandemiei, vă rugăm să le respectați”.

Școlile se vor redeschide abia din 17 aprilie. De asemenea, hotelurile vor rămâne închise, la fel și restaurantele, care pot funcționa doar în regim takeaway.

Țara a vaccinat printre cei mai mulți cetățeni pe cap de locuitor din Uniunea Europeană și a importat cel mai mare număr de doze de vaccin pe cap de locuitor din UE. Campania de vaccinare a avansat în acest ritm întrucât guvernul a apelat și la vaccinul rusesc Sputnik V, dar și la cel chinezesc, Sinopharm.

Pe 31 martie, Ungaria a înregistrat cel mai mare număr zilnic de decese asociate Covid de la începutul pandemiei (302) și are în prezent una dintre cele mai mari rate de decese provocate de Covid, la nivel european. Luni au fost aproximativ 12.000 de pacienți cu coronavirus în spital, mai mult de 1.400 dintre aceștia având nevoie de ventilatoare.

Sursă: Reuters

Articole similare