Rusia. Securitatea la închisoarea unde este încarcerat Aleksei Navalnîi a fost întărită. Update: Mai mulți susținători ai disidentului, între care medicul său personal, dar și jurnaliști adunați în fața închisorii au fost reținuți.

rusia-securitatea-la-inchisoarea-unde-este-incarcerat-aleksei-navalnii-a-fost-intarita-update:-mai-multi-sustinatori-ai-disidentului,-intre-care-medicul-sau-personal,-dar-si-jurnalisti-adunati-in-fata-inchisorii-au-fost-retinuti.

Update ora 17: Susținătorii lui Navalnîi, adunați în fața închisorii Pokrov, au fost reținuți de forțele de ordine ruse, transmite France 24. Între aceștia, se numără atât medicul personal al disidentului, Anastasia Vasilyeva, dar și mai jurnaliști, între care un corespondent CNN.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, critic vehement al președintelui Vladimir Putin, a intrat în greva foamei săptămâna trecută pentru a protesta față de refuzul autorității penitenciarelor de a-l trata corespunzător pentru dureri acute de spate și picioare.

Administrația penitenciarelor spune că starea lui Navalnîi este satisfăcătoare și că i s-au acordat toate îngrijirile medicale necesare. Susținătorii săi au anunțat că vor protesta azi la închisoarea din Pokrov, la 100 km de Moscova, dacă opozantul rus nu va fi consultat de medicul său și nu i se va oferi un tratament adecvat. Anastasia Vasilyeva (foto mai sus) a ajuns în cursul după-amiezii la penitenciar, în încercarea de a a-i convinge pe oficialii închisorii să-i permită să-l vadă pe Navalnîi.

Opozantul rus a anunţat luni va își va continua greva foamei în ciuda faptului că are febră şi tuşeşte puternic, iar trei deținuți din salonul său sunt internați cu tuberculoză.

Marți dimineață, polițiștii au instalat un punct de control provizoriu în fața porții închisorii și au montat o barieră metalică pentru a bloca accesul la 100 de metri de aceasta. Au închis parcarea pentru toată lumea, cu excepția personalului închisorii, și au verificat actele de identitate ale reporterilor și ale angajaților penitenciarului.

 

https://www.reuters.com/article/us-russia-politics-navalny/russia-beefs-up-security-at-navalny-prison-ahead-of-protest-idUSKBN2BT0T0

Articole similare