Franța. Noile restricții la nivel național au intrat în vigoare, în condițiile în care numărul pacienților la ATI crește constant. Deplasarea rămâne permisă în raza a 10 kilometri în jurul locuinței, dar în intervalul orar 19-06 este interzisă ieșirea din case.

franta-noile-restrictii-la-nivel-national-au-intrat-in-vigoare,-in-conditiile-in-care-numarul-pacientilor-la-ati-creste-constant-deplasarea-ramane-permisa-in-raza-a-10-kilometri-in-jurul-locuintei,-dar-in-intervalul-orar-19-06-este-interzisa-iesirea-din-case.

Măsurile vor fi în vigoare timp de o lună de zile. În acest interval, toate magazinele neesențiale, creșele și unitățile de învățământ vor fi închise. Pentru călătoriile ce depășesc distanța de 10 kilometri față de locuință, este necesară o declarație pe propria răspundere. 

Numărul pacienților internați la terapie intensivă în Franța a urcat sâmbătă la 5.273, un record de la începutul pandemiei. Vineri, bilanțul zilnic al pacienților la terapie intensivă a crescut cu 145 față de joi, cel mai mare avans zilnic din ultimele cinci luni. Președintele Macron a anunțat că numărul paturilor pentru pacienții aflați în stare gravă va crește de la șapte la zece mii în următoarea perioadă.

Vineri seara, autoritățile au raportat aproape 47 de mii de noi cazuri, în creștere cu peste 6% față de săptămâna trecută, urcând bilanțul la peste 4,7 milioane de cazuri. Medicii francezi se așteaptă ca numărul infecțiilor cu coronavirus să continue să crească în următoarele două săptămâni, până vor fi simțite efectele carantinei.

Ministerul francez al Sănătății menționează că peste 12 milioane de francezi au fost vaccinați până acum.

Surse alternative: BBC, Reuters

Foto: Dreamstime/Jerome Labouyrie

Articole similare