Premierul Cîțu anunță că nouă companii românești și două institute s-au înscris pentru a fi evaluate de Uniunea Europeană, în vederea producerii de vaccinuri anti-Covid.

premierul-citu-anunta-ca-noua-companii-romanesti-si-doua-institute-s-au-inscris-pentru-a-fi-evaluate-de-uniunea-europeana,-in-vederea-producerii-de-vaccinuri-anti-covid.

Premierul României anunță printr-o postare pe Facebook că cele 11 entități participă în procesele de selecţie în vederea implementării a 4 faze strategice: producţie de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire şi consumabile.

Florin Cîțu precizează că sunt înscrise în program pentru a contribui la “producția nanoparticulelor lipidice solide, folosite în vaccinurile ARNm – Pfizer- BioNtech și Moderna ca vehicul de livrare”.

“Stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 și Slovenia cu 1. Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecție pentru partea de producție. Una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19″, menționează premierul.

Foto: Facebook Florin Cîțu

Articole similare