Germania. Mii de persoane protestează împotriva restricțiilor de siguranță, în Stuttgart. Autoritățile au mobilizat sute de polițiști și un elicopter pentru a supraveghea manifestația.

germania-mii-de-persoane-protesteaza-impotriva-restrictiilor-de-siguranta,-in-stuttgart-autoritatile-au-mobilizat-sute-de-politisti-si-un-elicopter-pentru-a-supraveghea-manifestatia.

Șase mii de oameni s-au adunat în jurul Pieței Marienplatz, în centrul orașului, în semn de nemulțumire față de măsurile luate în lupta cu pandemia de coronavirus, a transmis Querdenken, mișcarea organizatoare, ai cărei simpatizanți sunt negaționiști ai coronavirusului, activiști ai extremei drepte și persoane care condamnă vaccinarea. De altfel, Querdenken a fost pusă sub monitorizarea serviciului intern de informații al landului Wuerrtemberg, al cărui oraș principal este Stuttgart.

Poliția municipală i-a îndrumat pe participanți să coopereze cu forțele de ordine și a transmis că îi va identifica pe cei care încalcă distanțarea socială sau care nu poartă mască. Autoritățile locale au transmis că vor retrage autorizația pentru protest, dacă normele de siguranță vor fi încălcate. 

Un număr de persoane au încercat să blocheze, inclusiv cu biciclete, un marș al protestatarilor. Poliția a informat că aceștia aveau fețele acoperite.

Sursa: DPA

Articole similare