Anglia. 1.500 de persoane protestează în Bristol și în Londra, împotriva unui proiect de lege care prevede limitarea manifestațiilor.

anglia-1500-de-persoane-protesteaza-in-bristol-si-in-londra,-impotriva-unui-proiect-de-lege-care-prevede-limitarea-manifestatiilor.

După estimările polițiștilor, s-au strâns în jur de o mie de persoane în Bristol și circa 500 în Londra.

”Weekendul Național al Acționării” cuprinde o serie de proteste împotriva unui proiect de lege care prevede limitări de timp și de zgomot pentru manifestații. Oamenii se tem că dacă proiectul devine lege, forțele de ordine ar putea comite abuzuri și astfel să le îngrădească dreptul de a protesta.

Acțiuni au loc și în Liverpool, Manchester, Leeds sau Sheffield. Acestea sunt susținute și de mișcările ”Black Lives Matter” sau activiștii pentru mediu ”Extinction Rebellion” (XR). De altfel, au loc proteste sporadice de o lună de zile, de când proiectul a fost prezentat prima dată în fața parlamentului, dar protestele organizate au fost reluate în acest weekend, pentru că guvernul a ridicat o serie de restricții în privința întâlnirilor și a acțiunilor organizate.

Surse alternative: BBC, Reuters.

Articole similare