Ministerul Educației, în ziua în care elevii au luat vacanță: Sunt cu 130 de elevi și cu 343 de angajați din învățământ infectați mai puțin decât erau la finalul săptămânii trecute. Constatăm o tendință de scădere a numărului infectărilor.

ministerul-educatiei,-in-ziua-in-care-elevii-au-luat-vacanta:-sunt-cu-130-de-elevi-si-cu-343-de-angajati-din-invatamant-infectati-mai-putin-decat-erau-la-finalul-saptamanii-trecute-constatam-o-tendinta-de-scadere-a-numarului-infectarilor.

Analiza realizată de Ministerul Educației vizează perioada 15 martie – 1 aprilie. Potrivit acesteia, cel mai mare număr activ de cazuri la elevi s-a înregistrat la data de 26 martie, respectiv 2.740. Tot atunci a fost şi numărul maxim de infectări la personalul din învăţământ, respectiv 2.514.

”Conform datelor transmise și asumate de către unitățile de învățământ preuniversitar și inspectoratele școlare județene, se constată o tendință de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât și al personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, arată ministerul într-un comunicat de presă.

Conform noilor dispoziții ale ministerului, elevii au intrat în vacanța de primăvară, care se va încheia pe 4 mai, după Paștele Ortodox. Vacanța nu se prelungește însă pentru elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, care vor desfășura orele în sistem online.

Marți, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Ministerului Sănătății, secretarul de stat Andreea Moldovan a declarat că 90 de copii erau internați din cauza infecției cu coronavirus, dintre care cinci erau intubați.

Articole similare