Meteorologii anunță ploi, instabilitate atmosferică și scăderea temperaturilor în toată țara, până luni. Cod Galben de ninsori și viscol în zona montană.

meteorologii-anunta-ploi,-instabilitate-atmosferica-si-scaderea-temperaturilor-in-toata-tara,-pana-luni-cod-galben-de-ninsori-si-viscol-in-zona-montana.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Potrivit ANM, vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri (02 aprilie) vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20-25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

La munte, începând de sâmbătă (03 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (04/05 aprilie), temporar se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70-80 km/h și zăpada va fi spulberată. Vremea se va răci accentuat, vineri (02 aprilie) în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă (03 aprilie) și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.

De asemenea, de sâmbătă, 3 aprilie, ora 18:00, până pe 5 aprilie la ora 10:00 va fi în vigoare un Cod Galben de ninsori moderate cantitativ și viscol. În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali,la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70-80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Sursă foto:  Oleschwander | Dreamstime.com

Articole similare