NASA anunță că pandemia de coronavirus i-a generat pierderi de trei miliarde de dolari, deoarece a fost nevoită să amâne mai multe misiuni spațiale, iar parcursul altora a fost îngreunat.

nasa-anunta-ca-pandemia-de-coronavirus-i-a-generat-pierderi-de-trei-miliarde-de-dolari,-deoarece-a-fost-nevoita-sa-amane-mai-multe-misiuni-spatiale,-iar-parcursul-altora-a-fost-ingreunat.

Pandemia a avut un impact negativ asupra construirii observatorului cu infraroșu James Webb, care urmează să fie plasat pe orbita Pământului, dar și a realizării dublului test pentru redirecționarea asteroizilor. Și lucrările la noul Sistem de Lansare în Spațiu, racheta care trebuie să readucă omul pe Lună în 2024, au fost întârziate.

De asemenea, pe măsură ce coronavirusul se răspândea pe teritoriul SUA, agenția spațială a închis temporar anumite centre, a permis anumitor angajați să lucreze de acasă, iar lanțurile sale de aprovizionare au fost afectate, potrivit unui audit intern. 

În rândul misiunilor îndeplinite cu succes, NASA notează lansarea unui echipaj uman către Stația Spațială Internațională, din luna mai 2020, cu racheta companiei private SpaceX, dar și asolizarea roverului Perseverance, din februarie.

Sursa: Sky News.

Articole similare