Ministrul Sănătății anunță că Institutul Matei Balș a identificat al patrulea caz de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului, în urma secvențierii unei probe. Nu a dat detalii despre situația persoanei infectate.

ministrul-sanatatii-anunta-ca-institutul-matei-bals-a-identificat-al-patrulea-caz-de-infectare-cu-tulpina-sud-africana-a-coronavirusului,-in-urma-secventierii-unei-probe-nu-a-dat-detalii-despre-situatia-persoanei-infectate.

”Vă reamintesc că avem de-a face practic cu un nou virus, mult mai agresiv şi astăzi la Matei Balş a fost identificat un virus cu tulpina sud-africană. Nu este primul în ţară, dar cu atât mai mult regulile trebuie respectate”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății la finalul ședinței de guvern. Ministrul nu a oferit însă detalii despre starea de sănătate a persoanei în cauză.

“Avem un ordin de ministru care prevede cum se va face secvenţierea, cum se va face screeningul, aşa încât să descoperim în cât mai multe locuri din ţară şi cât mai rapid care variante sunt în România”, a mai spus Voiculescu.

Primele două cazuri de infectare cu tulpina britanică au fost identificate de specialiștii de la MedLife, în data de 5 martie, fiind vorba despre o femeie din București și un bărbat de cetățenie turcă, infectat în timpul unei vizite în județul Argeș. Al treilea caz a fost identificat în Oradea, șase zile mai târziu, fiind vorba despre un bărbat de 35 de ani.

La jumătatea săptămânii trecute, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a transmis că ”există posibilitatea ca tulpina britanică a coronavirusului să fi cuprins deja întreg teritoriul țării”. Până la 21 martie, Institutul a identificat 546 de cazuri de infectare cu varianta britanică.

Articole similare