Ministrul Finanțelor: Casele de marcat electronice pot fi conectate de astăzi la sistemul informatic al ANAF de către toate categoriile de contribuabili, fără a exista sancțiuni în următoarele trei luni.

ministrul-finantelor:-casele-de-marcat-electronice-pot-fi-conectate-de-astazi-la-sistemul-informatic-al-anaf-de-catre-toate-categoriile-de-contribuabili,-fara-a-exista-sanctiuni-in-urmatoarele-trei-luni.

“De astăzi, toți contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF – ANAF. Este un pas important atât în ceea ce privește digitalizarea administrației fiscale și creșterea gradului de colectare, cât și pentru ușurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiți să depună lunar anumite declarații. Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociațiile tehnicienilor de service, astfel încât toți contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fără a exista sancțiuni în următoarele 3 luni”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Ministrul precizează că operatorii economici care dețin aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone deservite de rețele de comunicații au obligația să întreprindă demersurile necesare pentru conectarea acestora la sistemul informatic al MF-ANAF.

Termenele limită de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale sunt: 30 iunie, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili și 30 noiembrie, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.

De asemenea, se menționează că toate categoriile de contribuabili se pot conecta începând cu data de 31 martie.

Obținerea profilului de către distribuitorii autorizați și unitățile acreditate de service în vederea conectării aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic MF-ANAF se poate face prin intermediul contului creat în sistemul Spațiu Privat Virtual.

Comunicatul integral

Articole similare