Guvernul a alocat 242 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru a cumpăra medicamente necesare pacienților cu coronavirus. A prelungit cu șase luni valabilitatea angajării a 2.000 de persoane în DSP-uri și serviciul de ambulanță.

guvernul-a-alocat-242-de-milioane-de-lei-din-fondul-de-rezerva-pentru-a-cumpara-medicamente-necesare-pacientilor-cu-coronavirus-a-prelungit-cu-sase-luni-valabilitatea-angajarii-a-2000-de-persoane-in-dsp-uri-si-serviciul-de-ambulanta.

“Din fondul de rezervă al guvernului, am primit 242 de milioane de lei pentru achiziția de medicamente pentru tratarea COVID. Am prelungit durata de ocupare pentru cele 2.000 de posturi din DSP-uri și ambulanțe, ocupate anul trecut”, a declarat după ședința de guvern ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

De asemenea, acesta a precizat că medicii de familie pot vedea, în continuare, pacienții de la distanță, măsura fiind prelungită până la finalul anului. Legat de testarea în farmacii ministrul a declarat că implementarea va mai dura pentru a pregăti infrastructura necesară.

“Lucrăm la reglementări pentru redeschiderea economiei și organizarea de evenimente, când situația epidemiologică o va permite”, a mai precizat Vlad Voiculescu.

Articole similare