Texas. Un prototip al rachetei SpaceX Starship SN11, fără echipaj la bord, s-a prăbușit în timpul unei lansări de test, din cauza unei defecțiuni la unul dintre motoare. Compania va testa în următoarele zile un alt prototip.

texas-un-prototip-al-rachetei-spacex-starship-sn11,-fara-echipaj-la-bord,-s-a-prabusit-in-timpul-unei-lansari-de-test,-din-cauza-unei-defectiuni-la-unul-dintre-motoare-compania-va-testa-in-urmatoarele-zile-un-alt-prototip.

Nava s-a înălțat la aproximativ zece kilometri altitudine, apoi a început să coboare. În timpul aterizării, unul dintre motoare s-a defectat, iar întreg ansamblul s-a prăbușit, a transmis Elon Musk pe Twitter. Musk a mai precizat că urmează să testeze un nou prototip ”în numai câteva zile”.

Din cauza ceții de deasupra facilității de la baza Boca Chica din Texas, toate datele captate de camerele montate pe rachetă nu sunt utilizabile. De asemenea, transmisia live de la bordul rachetei s-a oprit, astfel că echipa de ingineri nu poate folosi aceste informații în investigarea incidentului.

Racheta Starship SN11 este construită din oțel inoxidabil și reprezintă una dintre versiunile mai vechi lansate în 2019. Prototipurile au aproape 45.7 metri înălțime și sunt propulsat de trei motoare. Scopul lui Elon Musk este de a face aceste rachete complet reutilizabile, similare cu navele comerciale și capabile de lansare cu puțină mentenanță și puțin combustibil între zboruri. 

Sursa: Reuters, CNBC

Articole similare