Peste șase mii de elevi nu au putut participa la simularea Evaluării Naționale la Limba Română, din cauză că se află în localitați cu incidență ridicată a cazurilor Covid.

peste-sase-mii-de-elevi-nu-au-putut-participa-la-simularea-evaluarii-nationale-la-limba-romana,-din-cauza-ca-se-afla-in-localitati-cu-incidenta-ridicata-a-cazurilor-covid.

La simulare au fost prezenți 124.931 de elevi (90.54% din totalul elevilor eligibili să susțină proba). Cei 6.120 de elevi care nu au putut participa învață în 149 de unități de învățământ, aflate în localități în care rata incidenței infecțiilor cu coronavirus este mai mare sau egală cu 6/1.000 locuitori.

Au fost eliminați pentru tentativă de fraudă trei elevi (2 elevi din județul Călărași și unul din județul Timiș). Cea mai ridicată rată de participare s-a înregistrat în județul Neamț (96,5%).

Urmează ca marți (30 martie) să aibă loc simularea la Matematică, iar miercuri la Limba Maternă. Recent, Ministerul Educației anunța că simulările de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 pot fi reprogramate, în școlile din localitățile aflate în carantină, dar nu mai târziu de 15 mai.

Articole similare