Marea Britanie. Autoritățile demarează a doua etapă de relaxare a restricțiilor. Sunt permise ieșirile în grup de până la șase persoane și activitățile sportive în aer liber. Următoarea etapă nu va începe mai devreme de 12 aprilie.

marea-britanie-autoritatile-demareaza-a-doua-etapa-de-relaxare-a-restrictiilor-sunt-permise-iesirile-in-grup-de-pana-la-sase-persoane-si-activitatile-sportive-in-aer-liber-urmatoarea-etapa-nu-va-incepe-mai-devreme-de-12-aprilie.

Ziua de luni marchează a doua etapă de relaxare a restricțiilor în Anglia, după ce școlile au fost redeschise pe 8 martie, ceea ce a reprezentat prima etapă. Autoritățile speră ca restricțiile să fie ridicate definitiv în luna iunie, după parcurgerea planului în patru pași de ridicare a restricțiilor anunțat de guvern.

Astfel, începând de astăzi, se pot întâlni în aer liber grupuri de până la șase persoane sau persoane din două locuințe diferite, însă Boris Johnson a cerut prudență din cauza înmulțirii cazurilor de coronavirus în Europa. În plus, spațiile destinate activităților în aer liber, inclusiv terenurile de tenis, cele de baschet și piscinele neacoperite au fost redeschise și “pot fi utilizate atâta timp cât este luată în cont distanțarea socială”. 

“Dovezile sunt foarte clare, că spațiile exterioare sunt mai sigure decât în ​​interior. Este important să ne amintim acest lucru pe măsură ce trecem la faza următoare”, a declarat pentru BBC doctorul Chris Whitty.

Următoarea etapă de relaxare, care cuprinde redeschiderea unor servicii non-esențiale, precum restaurantele și pub-urile, nu va avea loc mai devreme de 12 aprilie. În plus, locurile de divertisment care funcționează la interior rămân închise cel puțin până pe 17 mai.

Johnson a anunțat o a treia carantină națională în Anglia pe 4 ianuarie, dar a declarat că intenționează să continue o cale “precaută și ireversibilă” odată cu relaxarea restricțiilor, susținută de o lansare rapidă a campaniei de vaccinare. Acest lucru contrastează cu o mare parte din țările din Europa, Germania și Franța fiind printre țările care se luptă cu un al treilea val de infecții și spitalizări COVID-19.

Sursă: Reuters, Sky News

Articole similare