Jandarmeria, despre protestele de duminică seara: Au avut loc manifestații în 24 de localități, în cadrul cărora au fost date 219 amenzi în valoare de aproape 100 de mii de lei.

jandarmeria,-despre-protestele-de-duminica-seara:-au-avut-loc-manifestatii-in-24-de-localitati,-in-cadrul-carora-au-fost-date-219-amenzi-in-valoare-de-aproape-100-de-mii-de-lei.

Jandarmeria Română susține că ”la nicio manifestație, nu au fost înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică”.

Amenzile urcă la peste 99.000 de lei, iar cele mai multe au fost aplicate pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În 7 dintre cele 24 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

Jandarmeria precizează că va analiza în continuare imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea. ”Jandarmeria Română va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale”, se mai arată în comunicat.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Articole similare