Indonezia. Atentat sinucigaș în fața unei catedrale catolice din Makassar, în Duminica Floriilor. Sunt 14 răniți, iar atacatorii și-au pierdut viața.

indonezia-atentat-sinucigas-in-fata-unei-catedrale-catolice-din-makassar,-in-duminica-floriilor-sunt-14-raniti,-iar-atacatorii-si-au-pierdut-viata.

Potrivit martorilor, o persoană care purta o încărcătură explozivă a încercat să intre în forță (folosind o motocicletă) în biserică, pe finalul slujbei din Duminica Floriilor. Oprit de un paznic, atacatorul s-a autodetonat. Deși era cunoscut un singur suspect, polițiștii indonezieni au constatat că au fost două persoane care au provocat explozia. Cei doi sunt singurii decedați, dar alte 14 persoane au fost rănite.

Polițiștii nu au precizat exact o organizație responsabilă de atac, dar în 2018 au asociat gruparea Jamaah Ansharut Daulah (JAD), inspirată de ISIS, cu atacurile sinucigașe din biserici și dintr-o clădire de poliție, care au produs peste 30 de decese. 

Boy Rafli Amar, șeful Agenției Naționale Anti-Terorism, a descris atacul de duminică drept un act terorist, iar primarul orașului Makassar a spus că explozia ar fi putut afecta mult mai multe victime, dacă ar fi avut loc la intrarea principală în biserică, și nu la cea laterală.

Sursă alternativă: Reuters

Articole similare