Venezuela. Facebook a blocat contul Președintelui Maduro, după ce acesta a prezentat drept “leac minune” anti Covid, un medicament pe bază de cimbru din secolul XIX.

venezuela-facebook-a-blocat-contul-presedintelui-maduro,-dupa-ce-acesta-a-prezentat-drept-“leac-minune”-anti-covid,-un-medicament-pe-baza-de-cimbru-din-secolul-xix.

Facebook îl acuză pe președintele venezuelan de încălcare a politicilor împotriva dezinformării, acesta promovând pe pagina sa un “remediu” care ar vindeca infectarea cu Coronavirus. Maduro a postat un video în care recomandă Carvativir, o soluție orală pe bază de cimbru, inventată de un medic venezuelean în secolul XIX, ca fiind un “medicament miracol” care neutralizează virusul, fără a avea efecte adverse. Medicii spun că această afirmație nu este dovedită științific. 

“Urmăm instrucțiunile OMS, care spun că, momentan, nu există un medicament care să vindece virusul. În urma încălcării repetate a regulilor noastre, vom îngheța pagina timp de 30 de zile, timp în care poate fi doar citită”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru Reuters. 

Oficial, Venezuela a raportat de la începutul pandemiei doar 155 de mii de cazuri de coronavirus și 1.543 de decese, dar țara a efectuat doar 3 milioane de teste (raportat la populație, cam de trei ori mai puține decât România).

Sursă: Reuters

Articole similare