Universitatea Oxford testează administrarea serului AstraZeneca sub formă de spray nazal, pe 30 de voluntari. Urmărește să determine dacă în această formă este mai eficient împotriva cazurilor ușoare și dacă va deveni mai atractiv pentru populație.

universitatea-oxford-testeaza-administrarea-serului-astrazeneca-sub-forma-de-spray-nazal,-pe-30-de-voluntari-urmareste-sa-determine-daca-in-aceasta-forma-este-mai-eficient-impotriva-cazurilor-usoare-si-daca-va-deveni-mai-atractiv-pentru-populatie.

Universitatea din Oxford recrutează 30 de voluntari sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, care vor primi vaccinul printr-un dispozitiv de pulverizare intranazală, iar un sub formă de injecție intramusculară.

“Mulți  oameni vor găsi un sistem de livrare intranazal mai atrăgător, ceea ce poate însemna că rata de utilizare a vaccinului în rândul acestor persoane ar fi mai mare”, a spus dr. Sandy Douglas, coordonatorul studiului. Spray-urile nazale au fost utilizate și pentru alte vaccinuri, de exemplu vaccinul antigripal utilizat în școlile din Marea Britanie.

În cadrul demersului, cercetătorii vor examina intensitatea răspunsului sistemului imunitar și vor urmări dacă apar reacții adverse: ”Unii imunologi cred că administrarea vaccinului chiar la locul infecției poate asigura o protecție sporită, în special împotriva transmiterii virusului și a formelor ușoare de boală”, a mai adăugat dr. Douglas.

Sursa: Sky News.

Articole similare