Ministrul Transporturilor anunță că a depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului. Printre acuzații, șantaj, abuz în serviciu, trafic de influență, folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani și foloase necuvenite.

ministrul-transporturilor-anunta-ca-a-depus-plangere-penala-la-dna-impotriva-celor-responsabili-pentru-blocarea-metroului-printre-acuzatii,-santaj,-abuz-in-serviciu,-trafic-de-influenta,-folosirea-de-catre-liderii-sindicali-a-influentei-si-autoritatii-in-scopul-obtinerii-de-bani-si-foloase-necuvenite.

Pe lângă zădărnicirea combaterii bolilor, ministrul Cătălin Drulă a mai anunțat că a depus plângere și pentru: abuz în serviciu, trafic de influență, folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane, folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite, șantaj și infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate.

Cătălin Drulă a mai scris că ”acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției. Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului”.

Reamintim că în această dimineață angajații Metrorex au declanșat un protest spontan. Stațiile de metrou sunt închise și nu este permis accesul călătorilor în subteran. Potrivit companiei, angajații sunt cei care au blocat calea de rulare.

Conflictul dintre administrație și sindicatul Metrorex a ajuns ieri într-un punct decisiv, după ce conducerea Metrorex a anunțat că va evacua spațiile comerciale din stații, pentru că acestea “pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență”. Aceste spații sunt însă subînchiriate de sindicatul condus de Ion Rădoi și, imediat după aceea, acesta a criticat decizia, arătând că se va judeca cu compania pentru a obține anularea deciziei.

Postarea integrală a ministrului Drulă:

Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru…

Publicată de Cătălin Drulă pe Vineri, 26 martie 2021

Articole similare