Ministrul de Interne: Am deschis un dosar de urmărire penală, în urma plângerii depusă de conducerea Metrorex, pentru neasigurarea continuității transportului public cu metroul. Cei care au organizat protestul vor suporta consecințele.

ministrul-de-interne:-am-deschis-un-dosar-de-urmarire-penala,-in-urma-plangerii-depusa-de-conducerea-metrorex,-pentru-neasigurarea-continuitatii-transportului-public-cu-metroul-cei-care-au-organizat-protestul-vor-suporta-consecintele.

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, a susținut o declarație de presă în care a precizat că structurile MAI au deschis un dosar penal pentru neasigurarea continuității transportului public cu metroul: ”E obligatoriu să fie asigurat minimum o treime a transportului cu metrou, în cazul unui conflict de muncă. În consecință, cei care au organizat protestul vor suporta consecințele. Conducerea Metrorex ne-a transmis o plângere, iar noi am deschis un dosar de umărire penală. Cine și-a asumat să facă acest conflict spontan va da socoteală în instanță”.

”Soluția este dialogul, la această oră, o delegație formată din reprezentanții sindicatului Metrorex discută cu Prefectul Capitalei și directorul Metrorex. La suprafață, am decis să intervenim în stațiile STB, în mijloacele de transport, pentru a le recomanda bucureștenilor să respecte regulile sanitare. Prioritatea noastră este siguranța cetățenilor. În starea de alertă, e ilegal declanșarea unui conflict”, a mai declarat Bode.

”Îmi exprim speranța că vor ajunge la concluzia că acest conflict trebuie să înceteze. E inadmisibil să îți bați joc de sute de mii de bucureșteni, să nu te intereseze de nicio reglementare, ascunzându-te în spatele acestui conflict spontan”, a mai spus ministrul.

La rândul său, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat pe Facebook că a depus o plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului, pentru: șantaj, abuz în serviciu, trafic de influență și folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani și foloase necuvenite.

Greva sindicaliștilor de la Metrorex a început dimineață, când aceștia au blocat liniile de călătorie. Conducerea Metreorex a cerut scuze bucureștenilor și a explicat că nu a reușit să negocieze cu sindicatele.

Conflictul dintre administrație și sindicatul Metrorex a ajuns ieri într-un punct decisiv, după ce conducerea Metrorex a anunțat că va evacua spațiile comerciale din stații, pentru că acestea “pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență.

Articole similare