Șefa Comisiei Europene a anunțat că UE a exportat 77 de milioane de doze de vaccin, de la 1 decembrie 2020. Din totalul celor 88 de milioane de doze disponibile în blocul comunitar, au fost administrate 62 de milioane.

sefa-comisiei-europene-a-anuntat-ca-ue-a-exportat-77-de-milioane-de-doze-de-vaccin,-de-la-1-decembrie-2020-din-totalul-celor-88-de-milioane-de-doze-disponibile-in-blocul-comunitar,-au-fost-administrate-62-de-milioane.

Declarația a fost făcută de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, în cadrul ședinței Consiliului European de astăzi. von der Leyen a mai spus că dozele exportate au ajuns în 33 de țări, dintre care 21 de milioane în Marea Britanie.

De asemenea, conform declarației sale, 18,2 milioane de cetățeni UE (4,1% din total) au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin anti-Covid.

UE estimează că până la finalul primului trimestru al anului va primi 66 de milioane de doze de la Pfizer/BionTech, 10 milioane de la Moderna și 30 de milioane de la AstraZeneca, cu toate că, potrivit contractului încheiat, AstraZeneca s-a angajat să furnizeze 90 de milioane de doze.

În al doilea trimestru, Uniunea așteaptă 200 de milioane de doze Pfizer/BionTech, 35 de milioane de la Moderna, 70 milioane de la AstraZeneca și 55 de milioane de la Johnson & Johnson.

Sursa: Reuters.

Articole similare