Premierul Cîțu îndeamnă populația să se vaccineze: Din aprilie vom putea vaccina o sută de mii de persoane pe zi, însă pe lista de așteptare sunt înscrise doar 771 de mii de persoane, ceea ce înseamnă că lista se va epuiza rapid. Riscăm să rămânem cu doze nefolosite.

premierul-citu-indeamna-populatia-sa-se-vaccineze:-din-aprilie-vom-putea-vaccina-o-suta-de-mii-de-persoane-pe-zi,-insa-pe-lista-de-asteptare-sunt-inscrise-doar-771-de-mii-de-persoane,-ceea-ce-inseamna-ca-lista-se-va-epuiza-rapid-riscam-sa-ramanem-cu-doze-nefolosite.

Declarația premierului Florin Cîțu, la începutul conferinței de presă de după ședința de guvern:

  • Despre campania de vaccinare: calendarul se poate modifica. Ne așteptam să avem 2,4 milioane de doze la final de martie, dar am primit un total de 2,6 milioane. În aprilie vom primi 4,5 milioane, în mai 4,9 milioane, în iunie 6,8 milioane, în iulie 7,4 milioane, în august 8,1 milioane, iar în septembrie 8,4 milioane.
  • Până în septembrie primim mai mult cu aproape 5 milioane de doze, adică un total 25,7 milioane de doze.
  • Numărul de persoane pe lista de așteptare este de doar 771 de mii de persoane. Vom avea o capacitate de vaccinare de 100 de mii de persoane pe zi în prima săptămână din aprilie, deci lista se va epuiza foarte rapid.
  • În acest weekend, vom trimite încă 50 de mii de doze de vaccin în Republica Moldova, față de care avem un angajament de a trimite 200 de mii de doze.
  • Trebuie să păstrăm mesajul “pentru” vaccinare, pentru că riscăm să rămânem cu doze nefolosite.

Articole similare