Timișoara. Carantina municipiului și a zonei metropolitane se prelungește cu șapte zile, începând de astăzi, la decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Inițial acesta a eșuat în luarea unei decizii, iar carantina a fost trei zile prelungită prin ordinul șefului DSU.

timisoara-carantina-municipiului-si-a-zonei-metropolitane-se-prelungeste-cu-sapte-zile,-incepand-de-astazi,-la-decizia-comitetului-judetean-pentru-situatii-de-urgenta-initial-acesta-a-esuat-in-luarea-unei-decizii,-iar-carantina-a-fost-trei-zile-prelungita-prin-ordinul-sefului-dsu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat prelungirea măsurii de carantină cu încă 7 zile pentru Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă. Decizia a fost luată cu 27 de voturi ”pentru”, din 36.

După 16 zile de carantină, rata de infectare în Timișoara este de 8,43, față de 7,36 la mia de locuitori la momentul intrării în carantină, pe data de 8 martie.

În weekend, Comitetul pentru Situații de Urgență a votat pentru prelungirea carantinei cu 20 de voturi din 26, dar era nevoie de 24 de voturi (2/3) pentru aplicarea măsurii. Duminică, șeful DSU, Raed Arafat, a intervenit prin ordin direct și a prelungit cu trei zile carantina (până azi la miezul nopții) în așteptarea unei decizii a autorităților locale sau centrale.

Intervenția lui Raed Arafat a dat naștere unor tensiuni politice între șeful Consiliului Județean Timiș, pe de o parte, și primarul Timișoarei și autoritățile centrale, de cealeltă parte.

Articole similare