SUA. Elon Musk a anunță că mașinile Tesla “pot fi cumpărate acum cu Bitcoin”. Precizează că opțiunea va fi disponibilă și în afara SUA, în decursul acestui an.

sua-elon-musk-a-anunta-ca-masinile-tesla-“pot-fi-cumparate-acum-cu-bitcoin”-precizeaza-ca-optiunea-va-fi-disponibila-si-in-afara-sua,-in-decursul-acestui-an.

Șeful Tesla a adăugat faptul că plățile prin această criptomonedă nu vor fi convertite. Acesta a adăugat că, pentru tranzacțiile cu Bitcoin, compania va opera direct achizițiile, prin intermediul unui software deschis și intern. 

Luna trecută, Elon Musk a investit în bitcoin 1.5 miliarde de dolari din banii de rezervă ai companiei sale. Deși acțiunile acesteia au crescut cu mai mult de 1%, iar prețul Bitcoin a părut să atingă maxime istorice, experții în managementul trezoreriei corporative consideră că investiția nu are aproape niciun sens.

Financial Times a explicat recent într-o analiză că este puțin probabil ca alte companii să calce pe urmele Tesla și să investească în Bitcoin, deoarece volatilitatea criptomonedelor le face aproape inutile în trezoreria corporativă.

Recent, mai multe companii, inclusiv Uber și Twitter, și-au împărtășit opiniile cu privire la criptomonede. 

Directorul Uber a declarat că în cadrul companiei  “s-a respins rapid” ideea de a investi în Bitcoin. Nu a exclus însă posibilitatea de a accepta în viitor criptomonedele ca metodă de plată. Twitter a anunțat că nu s-a hotărât încă dacă va achiziționa sau nu Bitcoin, în timp ce General Motors a declarat că va evalua posibilitatea bitcoinului ca metodă de plată pentru vehiculele sale.

Sursă: Reuters

Articole similare