Raport INSP. Săptămâna trecută au fost efectuate cele mai multe teste de la începutul pandemiei, aproximativ 225 de mii (cu tot cu testele antigen). Rata de pozitivare a continuat să crească și se apropie de 20%, cea mai mare din ultimele 10 săptămâni.

raport-insp-saptamana-trecuta-au-fost-efectuate-cele-mai-multe-teste-de-la-inceputul-pandemiei,-aproximativ-225-de-mii-(cu-tot-cu-testele-antigen)-rata-de-pozitivare-a-continuat-sa-creasca-si-se-apropie-de-20%,-cea-mai-mare-din-ultimele-10-saptamani.

Raportul săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică arată că:

  • Numărul de teste de diagnostic efectuate a crescut și săptămâna trecută, dar și rata de pozitivare și-a păstrat trendul ascendent.
  • În săptămâna 15 – 21 martie 2021, 42.7% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Timiș, Ilfov, Cluj și Brașov.
  • 26.4% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Timiș, Maramureș, Hunedoara și Brașov.

  • De la începutul pandemiei până în prezent din 66 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical; 85.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 59.4% din decese au fost la bărbați; 95.3% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Articole similare