București. Prefectura anunță că măsurile luate de Primăria Sectorului 5 pentru limitarea răspândirii coronavirusului sunt nelegale, întrucât nu respectă principiul conlucrării și a subordonării ierarhice din Comitetul pentru Situații de Urgență. Cere revocarea măsurilor.

bucuresti-prefectura-anunta-ca-masurile-luate-de-primaria-sectorului-5-pentru-limitarea-raspandirii-coronavirusului-sunt-nelegale,-intrucat-nu-respecta-principiul-conlucrarii-si-a-subordonarii-ierarhice-din-comitetul-pentru-situatii-de-urgenta-cere-revocarea-masurilor.

Prefectura Capitalei a cerut, prin intermediul unei postări pe Facebook, ca măsurile luate de Primăria Sectorului 5 să fie revocate. Reprezentanții instituției au transmis că ”toate componentele Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență își desfășoară activitatea în sistem integrat și cu respectarea principiului operativității, conlucrării active și subordonării ierarhice”.

În cursul după-amiezii Primăria Sectorului 5, condusă de Cristian Popescu Piedone, a decis să reducă programul agenților economici din sector: în timpul săptămânii, terasele, magazinele și mall-urile să fie închise după ora 19, iar în weekend, de la ora 15.

”Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului”, a transmis primăria printr-un comunicat de presă. La scurt timp, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că va verifica dacă măsurile luate separat de primărie sunt legale și a precizat că urmează să fie luate decizii unitare la nivelul Capitalei și județului Ilfov.

Postarea Prefecturii Capitalei:

COMUNICAT DE PRESĂ
24 martie 2021

Instituția Prefectului – Municipiul București informează că astăzi, 24 martie 2021,…

Publicată de Instituția Prefectului Municipiului București pe Miercuri, 24 martie 2021

Articole similare