Indonezia. AstraZeneca se vede nevoită să precizeze că vaccinul său anti-Covid nu conține ingrediente derivate din carne de porc, după ce consiliul religios suprem al țării proclamase medicamentul ca fiind “Haram!” (interzis).

indonezia-astrazeneca-se-vede-nevoita-sa-precizeze-ca-vaccinul-sau-anti-covid-nu-contine-ingrediente-derivate-din-carne-de-porc,-dupa-ce-consiliul-religios-suprem-al-tarii-proclamase-medicamentul-ca-fiind-“haram!”-(interzis).

Indonesia Ulema Council, cel mai înalt consiliu musulman al țării, a declarat vineri pe site-ul său că vaccinul este “haram” (interzis), deoarece procesul de fabricație folosește “tripsina din pancreasul de porc”.

Ca răspuns, purtătorul de cuvânt al AstraZeneca din Indonezia a precizat că “în toate etapele procesului de producție, vaccinul nu folosește și nu intră în contact cu produse derivate din carne de porc sau alte produse animale”.

Agenția Medicamentului din țară nu a oferit comentarii în acest sens, dar autoritățile indoneziene au aprobat vineri utilizarea vaccinului AstraZeneca, după ce au analizat rapoartele conform cărora acesta a cauzat cheaguri de sânge în rândul persoanelor vaccinate din Europa.

Indonezia se confruntă cu unul dintre cele mai grave focare de coronavirus din Asia, cu peste 1,4 milioane de cazuri și 39 de mii de decese, de la începutul pandemiei.

Sursă: Reuters

Articole similare