Marea Britanie. Ministrul Sănătății anunță că jumătate din populația adultă a primit cel puțin o doză de vaccin, după ce ieri au fost administrate peste 660 de mii de doze.

marea-britanie-ministrul-sanatatii-anunta-ca-jumatate-din-populatia-adulta-a-primit-cel-putin-o-doza-de-vaccin,-dupa-ce-ieri-au-fost-administrate-peste-660-de-mii-de-doze.

”Ieri am vaccinat mai multe persoane ca în orice altă zi. Sunt bucuros să pot spune că acum am vaccinat jumătate din populația adultă a Regatului Unit. Vaccinarea este o poveste națională de succes și reprezintă singura cale de a ieși din pandemie. Când primești apelul, fă vaccinul”, a precizat Matt Hancock într-un mesaj pe Twitter.

Ministrul a mai adăugat că acest prag a fost atins după ce vineri au fost vaccinate un număr record de 660.276 de persoane.

 

Marea Britanie devine astfel prima mare economie mondială care imunizează jumătate din populația adultă. Vineri, și premierul Boris Johnson a primit prima doză din vaccinul produs de AstraZeneca, pe care multe țări l-au suspendat săptămâna trecută din motive de siguranță.

Israelul este țara care a vaccinat cel mai mult din populație, urmată de Emiratele Arabe Unite, Chile și Marea Britanie, iar investitorii urmăresc cu atenție care economie se recuperează prima.

Sursa: Reuters.

Articole similare