MedLife a depistat 88 de cazuri noi de infectare cu varianta britanică a coronavirusului, din 94 de probe analizate: ”În aproape două luni, prevalența tulpinii a crescut de opt ori”.

medlife-a-depistat-88-de-cazuri-noi-de-infectare-cu-varianta-britanica-a-coronavirusului,-din-94-de-probe-analizate:-”in-aproape-doua-luni,-prevalenta-tulpinii-a-crescut-de-opt-ori”.

Specialiștii MedLife transmit că prevalența tulpinii britanice în probele recoltate a crescut de opt ori, de la o prezență în 12% într-un lot de probe, la un procent de 94%. Aceștia au mai anunțat că ”nu s-a observat o creștere a frecvenței tulpinilor sud-africană și braziliană”.

“Din păcate, previziunile noastre s-au adeverit, practic tulpina britanică (B1.1.7) a substituit tulpinile care circulau pe teritoriul României. (…) În perioada următoare ne așteptăm la creșterea numărului de cazuri, creșterea numărului de pacienți internați la ATI și chiar a numărului de decese”, mai spune MedLife.

”Probele au fost selectate în mod aleatoriu și au fost analizate în perioada 8 – 11 martie. Potrivit raportului, cele mai multe cazuri de infectare cu varianta britanică a coronavirusului provin din București – 37 pacienți, Timișoara – 17 pacienți, Cluj – 7 pacienți, Brașov – 6 pacienți, Sibiu – 4 pacienți, Prahova – 3 pacienți, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ilfov – câte 2 pacienți/județ și Arad, Constanța, Galați, Iași, Sălaj și Teleorman – 1 pacient/județ”, a transmis laboratorul într-un comunicat de presă.

De la începutul demersului de secvențiere și până acum, din 700 de probe ale persoanelor infectate cu COVID, MedLife a identificat 239 de cazuri cu tulpina britanică și două cu cea sud-africană. 

La începutul acestei săptămâni, Institutul Național de Sănătate Publică a transmis că varianta britanică a virusului circulă în 62% din județele țării și ”există posibilitatea mare de a cuprinde întreg teritoriul, în viitorul apropiat”.

Articole similare