Timișoara. Primul centru de vaccinare non-stop din România se deschide la Spitalul Județean, cu o capacitate de vaccinare de 480 de persoane pe zi. Va fi operațional din 23 martie, iar imunizarea se va face doar cu vaccinul Pfizer.

timisoara-primul-centru-de-vaccinare-non-stop-din-romania-se-deschide-la-spitalul-judetean,-cu-o-capacitate-de-vaccinare-de-480-de-persoane-pe-zi-va-fi-operational-din-23-martie,-iar-imunizarea-se-va-face-doar-cu-vaccinul-pfizer.

Centrul va avea 4 fluxuri de vaccinare care vor funcționa 24 de ore din 24, fiind adminstrat doar vaccinul Pfizer/BioNTech și vor putea fi vaccinate 480 de persoane pe zi. Datorită fluxurilor separate, cei care vor merge pentru vaccinare nu vor interacționa cu pacienții spitalului.

“Ultimul an a fost unul dificil pentru întreaga omenire şi mai ales pentru personalul medical care în această perioadă duce cea de-a treia luptă cu COVID-19. Au fost impuse măsuri, unele aproape drastice, cum ar fi carantina. Ştim deja că vaccinarea este una din cele mai eficiente metode de a combate temutul virus.

Am cântărit mult decizia de a-mi asuma acest centru şi m-am consultat atât cu preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Nica, cât şi cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, dr. Flavius Cioca. Nu au ezitat şi au ajutat semnificativ în realizarea acestui proiect. Dacă totul va decurge conform planului, estimăm că vaccinarea va începe din 23 martie”, a declarat dr. Raul Pătraşcu, citat de Agerpres.

Foto: FB Spitalul Judetean Timisoara

Articole similare