Autoritățile au publicat prospectul tradus al vaccinului anti-Covid produs de Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză persoanelor de peste 18 ani. Protecția începe la aproximativ 14 zile de la vaccinare.

autoritatile-au-publicat-prospectul-tradus-al-vaccinului-anti-covid-produs-de-johnson-&-johnson,-care-se-administreaza-intr-o-singura-doza-persoanelor-de-peste-18-ani-protectia-incepe-la-aproximativ-14-zile-de-la-vaccinare.

Potrivit datelor oficiale, vaccinul Pfizer are cea mai mare eficacitate (95%), urmat de Moderna (94,1%). AstraZeneca prezintă o eficacitate de 60%, iar Johnson & Johnson de 67%.

Vaccinul Johnson & Johnson poate fi administrat într-o singură doză, spre deosebire de celelalte vaccinuri aprobate în UE, care sunt adiministrate în două doze, la un interval diferit de timp. Poate fi stocat la o temperatură de -20 grade Celsius, timp de 24 de luni.

Protecția oferită de serul J&J începe la aproximativ 14 zile după vaccinare. În același timp, durata protecției oferite de vaccin este necunoscută, întrucât este în curs de a fi determinată prin studii clinice aflate în desfășurare.

Modul în care acționează vaccinurile J&J și Oxford/AstraZeneca este diferit de cele Moderna și Pfizer. Cercetătorii au adăugat gena pentru proteina spike a coronavirusului într-un alt virus ameliorat, numit Adenovirus 26. Spre deosebire de AstraZeneca, care a folosit pentru vaccinul său un adenovirus recoltat de la cimpanzei, J&J a preferat un adenovirus uman.

Vaccinul Johnson & Johnson urmează să ajungă și în România cel mai probabil în aprilie, conform medicului Valeriu Gheorghiță.

Prospectul integral:

Covid 19 Vaccine Janssen Epar Product Information Ro

Articole similare