Autoritățile anunță că peste șase mii de persoane din etapa a III-a (populația generală) s-au vaccinat după deschiderea programărilor pentru toată populația. În perioada următoare vor fi deschise noi centre de vaccinare, în special în localitățile cu rată mare de transmitere.

autoritatile-anunta-ca-peste-sase-mii-de-persoane-din-etapa-a-iii-a-(populatia-generala)-s-au-vaccinat-dupa-deschiderea-programarilor-pentru-toata-populatia-in-perioada-urmatoare-vor-fi-deschise-noi-centre-de-vaccinare,-in-special-in-localitatile-cu-rata-mare-de-transmitere.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că majoritatea persoanelor din categoria a III-a vaccinate ieri sunt din localități cu rata mare de transmitere.

Principalele declarații ale coordonatorului campaniei de vaccinare:

 • Pe 15 martie a început etapa a treia, iar la ora 14.00 toate listele au fost deschise la nivel național. Pe parcursul zilei de ieri au fost niște disfuncționalități și întârzieri, pe platformă. Listele de așteptare în platforma de programare pentru etapa a III-a vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare.
 • Până azi, 6.185 de persoane din etapa a treia s-au vaccinat cu prima doză.
  Peste 51 de mii de persoane s-au programat pentru vaccinare. Suplimentar, pe listele de așteptare sunt programate aproape jumătate de milion de persoane.
 • Peste 65 de ani – 81 de mii, cu boli cronice – 61 de mii. 25% din totalul populației vaccinate în etapa a doua sunt persoane din categoria personalului esențial.
 • Avem 3,6 milioane de conturi de beneficiari, dintre care 2,1 milioane au fost programări. Mai avem 1,4 milioane de conturi care nu au o programare efectuată. Avem 808 centre de vaccinare, cu 1.559 de fluxuri active.
 • În perioada următoare vor fi deschise noi centre de vaccinare, în special în localitățile cu rată mare de transmitere. Peste 50 de noi cabinete de vaccinare vor fi deschise în București.
 • Legat de AstraZeneca: în acest moment sunt 13 state europene care au decis suspendarea temporară a unui singur lot, șapte care au decis continuare cu toate loturile și 16 state care au decis suspendarea cu toate loturile. România a decis continuarea vaccinării.
 • Analiza pe 17 milioane de persoane a arătat 33 de evenimente tromboembolice. Astăzi EMA și OMS, reevaluează toate datele, vor reanaliza, iar joi se așteaptă o clarificarea a acestor date de siguranță. Decizia de a continua vaccinarea cu AstraZeneca a fost una dintre cele mai dificile pe care a trebuit să le luăm. Să spunem stop ar fi fost cea mai ușoară decizie, dar a trebuit să punem în balanță beneficiile vaccinării și faptul că mulți oameni se infectează și ajung la spital.

  Articole similare