Autoritățile anunță că peste 41 de mii de persoane s-au programat la vaccinare astăzi, până la prânz, în timp ce peste 100 de mii s-au înregistrat pe listele de așteptare.

autoritatile-anunta-ca-peste-41-de-mii-de-persoane-s-au-programat-la-vaccinare-astazi,-pana-la-pranz,-in-timp-ce-peste-100-de-mii-s-au-inregistrat-pe-listele-de-asteptare.

Până la ora 12:30, s-au deschis listele pentru 30 de județe. Astfel, în total, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 de persoane la centrele în care mai existau locuri libere.

Totodată, pe listele de așteptare s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare.

“Platforma este funcțională și permite înscrierea beneficiarilor. Precizăm că în cursul acestei zile se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului. Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul RO VACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare.”, transmite STS.

“Despre platforma de vaccinare, este un lucru pe care l-am anticipat ca este posibil sa apară întârzieri, având în vedere că platforma este încă în producție. Din acest motiv, s-a și recurs la deschiderea județelor pe etape. Zeci de mii de utilizatori accesează în acest moment platforma. Când nu mai sunt locuri libere la vaccinare, se activează lista de așteptare”, a menționat și Valeriu Gheorghiță.

STS a realizat un clip video despre cum se realizează înscrierile la vaccinare prin intermediul listelor de așteptare:

Articole similare