Institutul “Matei Balș”, din nou fără locuri libere la ATI. Managerul interimar: Dacă lucrurile continuă așa, va trebui regândită strategia națională. Nici la Urgențe nu mai avem paturi libere pentru consultații.

institutul-“matei-bals”,-din-nou-fara-locuri-libere-la-ati-managerul-interimar:-daca-lucrurile-continua-asa,-va-trebui-regandita-strategia-nationala-nici-la-urgente-nu-mai-avem-paturi-libere-pentru-consultatii.

“În momentul de față, avem amenajate 3 paturi în afara secției de Terapie Intensivă. Nu putem să asigurăm locuri suplimentare. A fost o situație disperată ieri în care starea pacienților s-a agravat și a fost nevoie să îi transferăm.

O secție ATI nu înseamnă numai aparate, ci și oameni, personal medical pregătit pentru Terapie Intensivă. Suntem la capacitate maximă, nu mai putem primi niciun pacient. Camera de Garda nu este aglomerată, ci este plină. Nu mai avem paturi pentru a consulta pacienții care se prezintă”, a declarat la Antena 3 medicul Cătălin Apostolescu.

Managerul interimar al Institutului Matei Balș spune că dacă situația actuală va continua, va trebui regândită întreagă strategie națională pentru gestionarea valului trei epidemic.

Foto: Inquam/Octav Ganea

Articole similare