Un an de când OMS a declarat oficial pandemie de coronavirus: Aproape 120 de milioane de persoane infectate, la nivel global, iar mai mult de 2,5 milioane au decedat. Peste 316 milioane de doze de vaccin au fost administrate până acum.

un-an-de-cand-oms-a-declarat-oficial-pandemie-de-coronavirus:-aproape-120-de-milioane-de-persoane-infectate,-la-nivel-global,-iar-mai-mult-de-2,5-milioane-au-decedat-peste-316-milioane-de-doze-de-vaccin-au-fost-administrate-pana-acum.

OMS a declarat pandemie de COVID-19 pe 11 martie 2020, în momentul în care erau 120 de mii de cazuri confirmate în întreaga lume. Totodată, erau patru mii de decese raportate oficial la data de 9 martie 2020.

  • Potrivit Universității Hopkins, SUA au în prezent o rată de infectare de 8.900 de cazuri la suta de mii de locuitori, dar și cel mai mare număr de decese – aproximativ 530 de mii de persoane au murit până acum în Statele Unite, cu o rată de mortalitate de 160 la suta de mii de locuitori.
  • India și Brazilia au raportat, până astăzi, peste 11 milioane de infectări. În India, peste 150 de mii de persoane au decedat, iar în Brazilia, numărul deceselor a urcat la 270 de mii. 

Europa a fost, de asemenea, grav afectată de pandemie:

  • Marea Britanie a înregistrat peste 125 de mii de decese, cel mai mare număr din Europa și al cincilea din lume, și peste patru milioane de infectări. Rata de infectare a Marii Britanii este printre cele mai mari, la nivel global, aproximativ 6.400 de persoane infectate la o sută de mii de locuitori. 
  • Franța a înregistrat aproape 90 de mii de decese și peste patru milioane de infectări de la începutul pandemiei, având o rată de infectare de 6.000 de cazuri la o sută de mii de cetățeni, iar rata deceselor este de 133.
  • Germania a înregistrat peste 72 de mii de decese și peste 2,5 milioane de cazuri, rata de infectare urcând la 3.000 de cazuri la suta de mii. 
  • Italia a raportat puțin peste 100 de mii de decese și trei milioane de cazuri până acum, ceea ce înseamnă 167 de infecții la suta de mii de locuitori.

Pe de altă parte, China, țara de unde a izbucnit pandemia, susține că are, la momentul actual, o rată de 0,3 decese la o sută de mii de locuitori. 

Totodată, au trecut patru luni of the anti-Covid vaccine administrarea primei doze, iar primul vaccine administrat a fost cel produs from Pfizer / BioNTech, pe 8 December 2020, în Marea Britanie. Până acum, plague 316 milioane of doze of anti-Covid vaccine in the fost administers the world level, cu o medy of 4,1 of doze per 100 of persoan.

Surse alternative: Sky News , New York Times, Bloomberg

Articole similare