SUA. Kia recheamă în service 380 de mii de mașini Cadenza și Sportage. Compania transmite că din cauza unor probleme la sistemul electric, care se poate scurtcircuita, mașinile riscă să ia foc chiar și când sunt oprite.

sua-kia-recheama-in-service-380-de-mii-de-masini-cadenza-si-sportage-compania-transmite-ca-din-cauza-unor-probleme-la-sistemul-electric,-care-se-poate-scurtcircuita,-masinile-risca-sa-ia-foc-chiar-si-cand-sunt-oprite.

Până când problema va fi remediată, Kia și Administrația Națională pentru Siguranța Traficului din SUA recomandă proprietarilor să parcheze vehiculele departe de casele lor și de alte clădiri sau mașini, pentru a preveni răspândirea unui eventual incendiu.

Rechemarea se aplică pentru modele Sportage (2017 – 2021) și Cadenza (2017 – 2019). De asemenea, compania precizează că vehiculele rechemate sunt cele care nu au sistemul Smart Cruise Control. 

Kia precizează că până acum nu au existat raportări despre accidente sau incendii din cauza acestei probleme. Pe lângă verificarea sistemului electronic, în unele cazuri, software-ul vehiculului va fi actualizat. Clienții nu vor fi taxați pentru reparații.

Hyundai, care este acționar majoritar la Kia, a rechemat luna trecută 82.000 de SUV-uri electrice, din cauza unor probleme la baterii. 

Surse alternative: CNN, ABC News

Foto: Kia Sportage / Kia Cadenza

Articole similare