Parlamentul European a votat programul de sănătate al UE pentru următorii șapte ani, în valoare de 5,1 miliarde de euro. Urmează să fie adoptat de către Consiliul European.

parlamentul-european-a-votat-programul-de-sanatate-al-ue-pentru-urmatorii-sapte-ani,-in-valoare-de-5,1-miliarde-de-euro-urmeaza-sa-fie-adoptat-de-catre-consiliul-european.

Votul final a fost de 631 ”pentru” și numai 32 ”împotrivă”, iar 34 de europarlamentari s-au abținut. Proiectul urmează să fie dezbătut la reuniunea membrilor Consiliului European, iar odată acordul final dat, acesta se va aplica retroactiv, de la începutul acestui an.

Principalul obiectiv al acestui program este pregătirea pentru următoarele amenințări de ordin sanitar și pandemii. Este menit a completa politicile de sănătate națională ale statelor membre. ”Ar trebui să pregătească țările membre și pentru provocările pe termen lung, cum ar fi îmbătrânirea populației și inegalitate în materie de sănătate”, mai arată Parlamentul într-un comunicat de presă.

Sursa: Parlamentul European.

Articole similare