Atena. Ciocniri violente între poliție și grupuri de protestatari, după un marș împotriva violențelor poliției. Cel pușin trei polițiști au fost răniți, dintre care unul este în stare gravă.

atena-ciocniri-violente-intre-politie-si-grupuri-de-protestatari,-dupa-un-mars-impotriva-violentelor-politiei-cel-pusin-trei-politisti-au-fost-raniti,-dintre-care-unul-este-in-stare-grava.

Peste cinci mii de oameni au mărșăluit într-o zonă rezidențială a Atenei, dar o parte dintre protestatari s-au desprins din marș și au atacat forțele de ordine cu pietre și cocktailuri Molotov. Polițiștii au tras cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa, iar un grup de protestatari a luat prin surprindere un ofițer de poliție, pe care l-au bătut, lăsându-l apoi însângerat pe caldarâm.

Ciocnirile au continuat toată seara și cel puțin trei polițiști au fost răniți iar mai mulți protestatari au fost arestați.

Incidentul care a stârnit acest protest arată mai mulți polițiști veniți să verifice respectarea regulilor epidemice, care lovesc o persoană, în timp ce aceasta îi roagă să se oprească.

Videoclipul a devenit viral pe rețelele de socializare, iar autoritățile au spus că vor investiga utilizarea forței de către poliție. Avocatul poporului a declarat săptămâna aceasta că numărul plângerilor privind brutalitatea poliției a crescut, odată cu oboseala populației și frustrarea în creștere privind restricțiile de circulație.

Într-o scurtă declarație televizată, premierul Kyriakos Mitsotakis a spus că violențele trebuie să înceteze: “Mă adresez tinerilor, al căror destin este să creeze iar nu să distrugă. Furia oarbă nu duce nicăieri,” a mai spus el.

Sursă alternativă: BBC

Articole similare