DSP Arad a transmis Ministerului Sănătății o propunere de testare în masă a lucrătorilor din zonele industriale: “Acestea reprezintă inima economiei unui județ, de acolo vin taxele, impozitele și salariile”.

dsp-arad-a-transmis-ministerului-sanatatii-o-propunere-de-testare-in-masa-a-lucratorilor-din-zonele-industriale:-“acestea-reprezinta-inima-economiei-unui-judet,-de-acolo-vin-taxele,-impozitele-si-salariile”.

Anunțul a fost făcut de șeful DSP Arad, Horea Timiș, care a declarat că proiectul va fi inițial unul pilot. Acesta spune că în perioada pandemiei au existat planuri pentru un laborator dedicat zonei industriale, dar și soluții IT pentru monitorizare,  însă ideile “au fost abandonate din cauza birocrației”.

“Birocrația este așa de mare încât orice proiect moare în fașă și când o instituție se aproprie prea mult de privat, apar idei prin alte instituții. Ne-am gândit să implementăm cu IT-iști din privat soluții IT de monitorizare a contacților în companii, astfel încât atunci când ai un pozitiv să ai instant traseul și contactii direcți, dar birocrația si legislația ucid orice urmă de inovație într-o instituție și mai bine nu faci nimic decât să încerci să schimbi ceva”, a scris Horea Timiș într-o postare pe Facebook.

Directorul DSP a mai cerut “o revoluție legislativă în instituțiile publice”.

Articole similare