Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ în sudul țării, valabil din această noapte până joi dimineață. Se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor atinge până la 55 km/h la rafală.

cod-galben-de-ninsori-insemnate-cantitativ-in-sudul-tarii,-valabil-din-aceasta-noapte-pana-joi-dimineata-se-vor-semnala-intensificari-ale-vantului,-ce-vor-atinge-pana-la-55-km/h-la-rafala.

ANM a emis un Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ pentru sudul țării, dar și o informare meteorologică pentru celelalte zone ale țării, valabile până joi dimineață. În unele zone se va depune un strat consistent de zăpadă.

Atenționarea Cod galben de ninsori, cu strat de zăpadă local consistent, este valabilă pentru intervalul 10 martie, ora 03:00 – 11 martie, ora 06:00.

Astfel, în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20-30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Informarea meteorologică este valabilă în intervalul 09 martie, ora 23:00 – 11 martie, ora 10:00, iar precipitațiile vor cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea și amplificând senzația de frig.

Meteorologii avertizează, totodată, că vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri și joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8-10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

Articole similare