Prețul țițeiului (Brent) a depășit 70 de dolari, după ce rebelii din Yemen au atacat infrastructura petrolieră a Arabiei Saudite.

pretul-titeiului-(brent)-a-depasit-70-de-dolari,-dupa-ce-rebelii-din-yemen-au-atacat-infrastructura-petroliera-a-arabiei-saudite.

Este cea mai mare cotație din ianuarie 2020 și până acum. Forțele Houthi din Yemen au atacat duminică cu drone și rachete centrul industriei petroliere din Arabia Saudită, inclusiv o instalație esențială pentru exporturi. 

“Am putea asista la o creștere suplimentară a pieței pe termen scurt, ca un fel de primă de risc pe măsură ce aceste atacuri devin din ce în ce mai frecvente”, au scris analiștii ING într-un raport, menționând că acest incident este al doilea din această lună.

Petrolul se scumpea oricum, însă, după ce OPEC a decis să mențină producția la un nivel redus, ministrul petrolului Arabiei Saudite a declarat că are încă dubii privind revenirea cererii la un nivel similar cu cel de dinainte de pandemie. 

Sursă alternativă : Reuters

Articole similare

a-doua-amanare-a-persoanelor-programate-pentru-vaccinare-aproape-67-de-mii-de-persoane-cu-varsta-sub-65-de-ani,-care-erau-programate-pentru-vaccinare-cu-prima-doza,-intre-30-ianuarie-si-11-februarie,-vor-fi-reprogramate-autoritatile-spun-ca-masura-este-necesara-pentru-a-avea-suficiente-doze-de-rapel-pentru-persoanele-deja-vaccinate-cei-cu-varste-de-peste-65-de-ani-isi-pastreaza-toate-programarile,-atat-pentru-prima-doza,-cat-si-pentru-rapel.

A doua amânare a persoanelor programate pentru vaccinare. Aproape 67 de mii de persoane cu vârsta sub 65 de ani, care erau programate pentru vaccinare cu prima doză, între 30 ianuarie și 11 februarie, vor fi reprogramate. Autoritățile spun că măsura este necesară pentru a avea suficiente doze de rapel pentru persoanele deja vaccinate. Cei cu vârste de peste 65 de ani își păstrează toate programările, atât pentru prima doză, cât și pentru rapel.