Germania. Parlamentarul Nikolas Löbel, membru CDU, a anunțat că demisionează din partid ca urmare a implicării în scandalul de corupție legat de achiziția măștilor de protecție. Nu va mai candida la următoarele alegeri.

germania-parlamentarul-nikolas-lobel,-membru-cdu,-a-anuntat-ca-demisioneaza-din-partid-ca-urmare-a-implicarii-in-scandalul-de-coruptie-legat-de-achizitia-mastilor-de-protectie-nu-va-mai-candida-la-urmatoarele-alegeri.

Löbel a confirmat informațiile publicate de presă, care arată că firma sa a câștigat în jur de 250 de mii de euro, prin intermedierea unor contracte de vânzare pentru măști. Respectivele contracte au fost încheiate între un furnizor din landul Baden-Württemberg și două companii private din Heidelberg și Mannheim. Inițial, Nikolas Löbel renunțase doar la postul din comisia afacerilor externe, dar s-a confruntat cu presiuni și pe fondul faptului că urmează alegerile regionale, precum și cele naționale, din septembrie.

Duminică, Löbel a spus că va părăsi imediat partid și că va renunța la locul său în Bundestag la sfârșitul lunii august. A precizat că nu va mai candida.

“A fi membru al Bundestagului german și a-mi putea reprezenta orașul natal Mannheim este o mare onoare și o datorie morală specială. Îmi asum responsabilitatea pentru acțiunile mele”, a declarat Löbel, potrivit presei germane.

Tranzacțiile comerciale ale lui Löbel au adus și mai multe controverse la adresa Uniunii CDU și CSU, întrucât parlamentarul CSU Georg Nüsslein se confruntă cu o anchetă de corupție, într-un dosar de luare de mită, tot în scandalul măștilor. Nüsslein a negat săvârșirea unei ilegalități, dar vineri și-a dat demisia din funcția de lider adjunct al grupului parlamentar. 

Surse alternative: Deutsche Welle

Articole similare