Suceava. Arde clădirea Consiliului Județean. Incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 1.500 de metri pătrați. Update: Numărul autospecialelor de stingere a fost suplimentat la 12, iar cel al autoscărilor, la patru.

suceava-arde-cladirea-consiliului-judetean-incendiul-se-manifesta-pe-o-suprafata-de-circa-1500-de-metri-patrati-update:-numarul-autospecialelor-de-stingere-a-fost-suplimentat-la-12,-iar-cel-al-autoscarilor,-la-patru.

Update 0ra 09.50: A fost suplimentat numărul autospecialelor care intervin. În acest moment, sunt 12 mașini de stingere, patru autoscări și o cisternă de 20 de tone de apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență au precizat că incendiul se manifestă în interiorul podului clădirii.

De asemenea, Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, a declarat la Digi 24 că ”acoperișul clădirii a fost cuprins aproape în totalitate. Flăcările se manifestă sub acoperișul de tablă și ies din loc în loc de sub tablă. Intervenția este foarte dificilă și din cauza cantității mari de lemn din care este făcut podul. Intervenim cu patru autospeciale de stingere și o autoscară. La fața locului am trimis și două ambulanțe. Toate persoanele aflate în interior s-au autoevacuat.”

Din imaginile postate pe rețelele de socializare, se observă degajările mari de fum provocat de incendiu.

Într-un corp comun funcționează și clădirea Prefecturii Suceava. Incendiul a fost anunțat prin apel la numărul de urgență, în jurul orei 9:14.

Sursa video: Alin Chirila/Facebook.

Articole similare