Italia a înregistrat anul trecut cele mai multe decese (indiferent de cauză) de la Al Doilea Război Mondial și până în prezent. Pandemia de coronavirus a fost responsabilă de 70% din decesele produse în exces.

italia-a-inregistrat-anul-trecut-cele-mai-multe-decese-(indiferent-de-cauza)-de-la-al-doilea-razboi-mondial-si-pana-in-prezent-pandemia-de-coronavirus-a-fost-responsabila-de-70%-din-decesele-produse-in-exces.

Numărul deceselor produse anul trecut, indiferent de cauză, a crescut anul trecut cu 15,6%, față de media ultimilor cinci ani, până la 746.146. 

Din data de 21 februarie 2020, când a fost identificat primul focar de coronavirus pe teritoriul Italiei, și până la finalul anului trecut s-au înregistrat cu 21% mai multe decese, indiferent de cauză, față de aceeași perioadă a ultimilor cinci ani.

Institutul Superior al Sănătății a atribuit coronavirusului 70% din numărul deceselor produse în exces față de anii anterior, adică aproape 76 de mii.

De la începutul pandemiei, Italia a raportat peste 99 de mii de decese, cele mai multe după Marea Britanie, Franța și Spania.

La sfârșitul anului trecut, Regatul Țărilor de Jos (Olanda) a anunțat, de asemenea, că pandemia a provocat cea mai mare creștere anuală a numărului de decese, de la Al Doilea Război Mondial.

Sursa: Reuters.

Articole similare