Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis că elevii din anii terminali (clasele a VIII-a și a XII-a) pot merge la școală în format fizic în localitățile aflate în scenariul roșu, dacă rata de incidență nu depășește șase cazuri la mia de locuitori.

comitetul-national-pentru-situatii-de-urgenta-a-decis-ca-elevii-din-anii-terminali-(clasele-a-viii-a-si-a-xii-a)-pot-merge-la-scoala-in-format-fizic-in-localitatile-aflate-in-scenariul-rosu,-daca-rata-de-incidenta-nu-depaseste-sase-cazuri-la-mia-de-locuitori.

CNSU a adoptat vineri seara hotărârea prin care sunt aprobate cursurile fizice pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

Ședința a fost convocată după ce Bucureștiul a depășit astăzi rata de incidență de trei cazuri la mia de locuitori. În baza ordinelor Ministerului Educației și al Sănătății, ar fi rămas deschise doar creșele și grădinițele, precum și clasele 0-IV.

Hot 15

De asemenea, autoritățile au actualizat lista statelor pentru care se impune carantina, la sosirea în România. Au fost scoase de pe lista galbenă Portugalia, Belarus, Elveția, Irlanda, Gibraltar, Argentina, Columbia, Georgia, Insulele Falkland, Sint Maarten și Guernsey. Au fost introduse Bulgaria, Kosovo, Palestina şi Paraguay

Anexa Hot Lista State Cu Risc Epidemiologic Ridicat 04.03.2021

Articole similare