Cehia cere ajutorul țărilor vecine pentru tratarea pacienților cu Covid-19, după ce situația din spitalele sale a ajuns într-un punct critic.

cehia-cere-ajutorul-tarilor-vecine-pentru-tratarea-pacientilor-cu-covid-19,-dupa-ce-situatia-din-spitalele-sale-a-ajuns-intr-un-punct-critic.

Vineri dimineaţă erau spitalizaţi 8.153 de pacienţi COVID-19, dintre care 1.735 la Terapie Intensivă. “Numărul mare al pacienților infectați recent a crescut presiunea resimțită la nivelul sistemului de sănătate, iar numărul pacienților care necesită spitalizare continuă să crească”, au declarat reprezentanții Ministerului.

În unele regiuni, spitalele au epuizat capacitatea de internare, astfel încât a fost nevoie ca unii pacienți să fie transferați la sute de kilometri depărtare. La nivel național, doar 13% din capacitatea de la ATI era liberă, iar în capitala Praga, numai 5%.

Cehia a solicitat ajutorul Germaniei, Elveției și Poloniei pentru a primi pacienții care nu mai au loc în spitalele regionale, Slovacia fiind primul stat care și-a transferat pacienții în străinătate săptămâna aceasta.

Sursă: Reuters.

Articole similare