Moderna și IBM vor colabora pentru tehnologii noi în gestionarea vaccinurilor COVID-19, precum blockchain și inteligența artificială, inclusiv pentru îmbunătățirea proceselor din lanțul de aprovizionare.

moderna-si-ibm-vor-colabora-pentru-tehnologii-noi-in-gestionarea-vaccinurilor-covid-19,-precum-blockchain-si-inteligenta-artificiala,-inclusiv-pentru-imbunatatirea-proceselor-din-lantul-de-aprovizionare.

Conform comunicatului comun, cele două companii încearcă să îmbunătățească încrederea în programele de vaccinare și să crească ratele, reducând astfel răspândirea comunitară.

Producătorul de vaccinuri Moderna și IBM și-au anunțat intențiile de a explora tehnologii, inclusiv inteligența artificială, blockchain și cloud hibrid, care ar putea ajuta la o gestionare inteligentă a vaccinului COVID-19. Proiectul vizează îmbunătățirea vizibilității lanțului de aprovizionare și promovarea urmăririi aproape în timp real a administrării vaccinului.

Companiile se vor concentra pe utilizarea tehnologiei pentru a ajuta guvernele și furnizorii de servicii medicale să abordeze eventualele întreruperi ale lanțului de aprovizionare prin schimbul de informații.

Organizațiile pot utiliza, de asemenea, instrumentul IBM Health Digital Pass pentru a verifica acreditările de sănătate ale angajaților, clienților și călătorilor, potrivit unei declarații comune.

Surse alternative: IBM, Reuters.

Articole similare