Raport INSP. Săptămâna trecută au fost efectuate cele mai multe teste pentru coronavirus din ultimele 14 săptămâni. Rata de pozitivare a continuat să crească și a depășit 10%.

raport-insp-saptamana-trecuta-au-fost-efectuate-cele-mai-multe-teste-pentru-coronavirus-din-ultimele-14-saptamani-rata-de-pozitivare-a-continuat-sa-creasca-si-a-depasit-10%.

Cele circa 200 de mii de teste (inclusiv teste rapide antigen) efectuate între 22 și 28 februarie au fost cele mai multe realizate în ultimele 14 săptămâni de monitorizare. Rata de pozitivare a continuat să crească și pe parcursul săptămânii trecute, trecând simțitor de pragul de 10%, potrivit graficului INSP. Totodată, 40% dintre cazurile de coronavirus de săptămâna trecută au fost în București, Timiș, Cluj, Brașov și Ilfov

În intervalul determinat, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a mai precizat că una din fiecare 62 de persoane infectate cu coronavirus este cadru medical. Se observă, totodată, o ușoară creștere a ratei de pozitivare, în jurul valorii de 10% din totalul testelor.

În privința deceselor înregistrate pe parcursul săptămânii trecute, INSP informează:

  • 33% s-au înregistrat în județele Maramureș, Timiș, Arad, Constanța și municipiul București;
  • 85.4% din total au fost la persoane peste 60 ani;
  • 59.6% au fost la bărbați;
  • 95.2% aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Articole similare