INSP anunță că a identificat până acum două sute de cazuri de infectare cu tulpina britanică. Nu precizează, însă, și numărul de secvențieri realizate.

insp-anunta-ca-a-identificat-pana-acum-doua-sute-de-cazuri-de-infectare-cu-tulpina-britanica-nu-precizeaza,-insa,-si-numarul-de-secventieri-realizate.

Anunțul a fost făcut de Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, în cadrul conferinței săptămânale de informare în privința campaniei de vaccinare. 

Medicul a fost întrebat de jurnaliști care este numărul actual de cazuri de coronavirus cu varianta britanică: ”Pot să spun că până astăzi avem înregistrate în țara noastră 200 de astfel de tulpini”, a răspuns Pistol, care nu a oferit și informații despre numărul total de teste secvențiate în vederea identificării tulpinii.

Pe 19 februarie, în urmă cu două săptămâni, INSP a transmis că pe teritoriul României au fost identificate 136 de cazuri de acest tip, din 499 de secvențieri finalizate (27%). Cele mai multe dintre persoanele infectate erau din București (80 de cazuri), Timiș (11 cazuri), Cluj (9 cazuri), Ilfov și Suceava (cu câte 5 cazuri).

În prezent, de la începutul pandemiei 808.040 de români s-au infectat cu COVID-19, dintre care 744.040 s-au vindecat, iar 20.509 au decedat.

Articole similare